Novak govorio o Ibri i Jokiću pa se dotakao sledećeg rivala: Upravo ga je Fric isprozivao za lažnu povredu

|

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale turnira na US Openu, pošto je sa 3:0 savladao Hrvata Bornu Goja. Po setovima je bilo 6:2, 7:5, 6:4 za nešto malo manje od dva i po sata igre na stadionu Artur Eš.
Novak se nije preterano umorio, a u četvrtfinalu ga čeka duel sa Tejlorom Fricom.

Na konferenciji posle meča dotakao se raznih tema.

Osvrnuo se i na to što je čuveni NFL kvoterbek Eron Rodžers gledao njegov meč, te je pomenuo i Nikolu Jokića i Zlatana Ibrahimovića.

“Nadam se da je uživao. Tom Brejdi je na Rolan Garosu sedeo pored moje žene, imamo jako dobre odnose, imam veoma mnogo poštovanja prema njemu. Dugotrajan je, on je takođe u centru pažnje zbog dugovečnosti. Pokušavam da održim vezu sa sportistima iz drugih sportova, poistovećujem se sa njima, poštujem njihovu veličinu. Oni su u svojim sportovima veliki, želite da učite od njih, nikada ne znate koliko nešto može inspirativan. Zlatan, koji mi je omiljen i sam fudbal, on ima balkanski mentalitet, to razumem jako dobro i znamo se 15 godina”, rekao je Novak, pa se pomenuo i Nikolu Jokića:

“Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta, neverovatan čovek, svi su oduševljeni šta radi na košarkaškom terenu. Nisam ekspert, ali sam srećan što srpski igrač dominira u NBA ligi, nikada se to nije na tom nivou dešavalo. Volimo se i podržavamo, pratim i da smo ušli u četvrtfinale Mundobasketa. Pratim i odbojku, naravno da pratim, sport je moje polje života, znam kroz šta prolaze i divim im se”, rekao je Novak.

O narednom rivalu, Tejloru Fricu prokomentarisao je sledeće:

“Neću da pričam o tome šta bi on trebalo da uradi da bi imao šansi protiv mene! Sigurno je da će videti sa svojim trenerom, a ja ću odraditi pripremu, pogledati mečeve kada smo igrali jedan protiv drugog, onaj u Sinsinatiju. Gledam poztiivno na to, igrali smo nekoliko puta. Servis i forhend su mu najjači, mnogo je napredovao, radi veoma dobro, ima sjajne trenere i sigurno je da će biti motivisan”, ocenjuje Đoković.

Tejlor Fric je teniser koji je posle susreta na Australian openu isprozivao Novaka da je lažirao povredu.

“U petom setu je delovao dobro… Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra”, rekao je tada Fric, dok je Nole istakao da ima potvrdu lekara da je bio povređen.

Fric je trenutno deveti teniser sveta, a poslednje dve i pogodine, upravo nakon tog duela sa Novakom u Melburnu, privlačio pažnju i zbog atraktivne devojke Morgan Ridl.

Izvor: telegraf.rs