Nisu se poznavali, a priskočio mu u pomoć: Stefan pokušao da odbrani MMA borca, pa izboden – Danas izlazi iz bolnice

|

Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA ubijen je 25. februara 2024. na Dorćolu. Osumnjičeni za ubistvo su fudbaleri Vasilije G. (23) i Marko D. (23) za kojima je raspisana poternica.

Mladog Stefana od ubica pokušao je da spase imenjak Stefan M. iz Beograda koji je u tuči s njima i sam izboden. Ovaj momak nije poznavao Stefana već je samo želeo da pomogne MMA borcu u borbi sa nasilnicima.

“Stefan M. je primljen u bolnicu s teškim telesnim povredama. On je operisan i danas će biti pušten na kućno lečenje. U bolnici je proveo 19 dana”, kaže izvor blizak slučaju.

Stefan M. je u Srbiji prepoznat kao veliki heroj koji je rizikovao svoj život da pomogne mladiću koga nije ni poznavao.

Istraga je pokazala da se Stefan verbalno sukobio sa dvojicom mladića ispred jednog kluba. Posle kratke svađe pokušao je da im pobegne Dunavskom ulicom. Oni su ga sustigli kod broja 27, oborili na trotoar i počeli da udaraju rukama i nogama. U jednom momentu jedan od napadača vadi nož i ubada Savića.

“Pored mesta obračuna u automobilu “fijat 500″ prolaze dvojica muškaraca. U nameri da zaštite mladića Stefan M. izlazi iz kola i pokušava da odbrani MMA borca. Da nesreća bude još veća i sam biva izboden, pa ga drug stavlja u kola i vozi ka bolnici. U blizini Terazija nailaze na policajca koga obaveštavaju o tuči na Dorćolu”, kaže izvor.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprkos borbi lekara podlegao je povredama sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Motiv ubistva nije poznat. Porodica ubijenog smatra da iza svega stoji obračun koji se dogodio dve godine ranije. Na telu ubijenog mladića tokom obdukcije primećene su mnogobrojne povrede, ali i brojni ubodi od noža. Oružje nije nađeno.

Savić je sahranjen 27. februara ove godine u Boleču.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Izvor: espreso.co.rs