Nevreme se iz sata u sat približava Srbiji: Popodne stiže u Hrvatsku – Poznato kada će zahvatiti Vojvodinu

|

U Hrvatskoj je danas najavljeno novo nevreme, koje u tu zemlju stiže popodne. Očekuje se novi kišni talas, vetar, grmljavina i grad. Što se tiče Srbije, ponovo će Vojvodina biti na udaru kiše i vremenskih nepogoda u toku noći, a isto se očekuje i u Beogradu u sredu ujutru i u toku dana.

Nakon sunčanog jutra u Hrvatskoj, očekuje dolazak oluje iz Italije u popodnevnim časovima, koju će pratiti novi talas kiše, vetra i grmljavine, koji će lokalno biti i jače izraženi.

Nevreme će u popodnevnim i večernjim satima zahvatiti celu Sloveniju i veći deo kontinentalne Hrvatske. Potencijalno opasno vreme je, prenose hrvatski mediji, moguće na zapadnoj obali Istre i u riječkoj regiji, kao i u zagrebačkoj i karlovačkoj, ali i osječkoj i gospićkoj regiji.

Pljuskovi će biti lokalno izraženiji, praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom, a očekuje se veća količina grada. Građani se pozivaju na oprez, naročito u područjima planina, šuma i livadama, odnosno na otvorenim terenima.

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplije, uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Posle podne na severu postepeno naoblačenje, koje će kasno uveče i u toku noći u Vojvodini, kao i ponegde u zapadnim i centralnim krajevima Srbije, usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

U Beogradu pretežno sunčano i toplije, uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša oko 31 stepen. Uveče postepeno naoblačenje, pred jutro s kišom ili lokalnim pljuskom s grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U Srbiji u sredu promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro i prepodne ponegde s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom, a razvedravanje se očekuje poslepodne.

U četvrtak i petak pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 33 do 38 stepeni. Za vikend zahlađenje za 10 do 15 stepeni, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a u subotu i lokalno obilnim padavinama. Početkom sledece nedelje pretežno sunčano i umereno toplo.

Izvor: espreso.co.rs