Pet dana u Guči košta kao nedelju dana u Španiji: Ugostitelji digli cene pred Sabor – 507 evra za dva noćenja sa doručkom

|

Guča festival ove godine održaće se od 9. do 13. avgusta a posetiocima ove manifestacije domaćini su pripremili bogat muzički program sa brojnim zvezdama estrade i čuvenim takmičenjem trubačkih orkestara. Samo, to zadovoljstvo će debelo da ih košta.

Sve je spremno za feštu a vlasnici hotela, apartmana, stanova, vikendica i drugog smeštaja zadovoljno trljaju ruke jer su cene za ovu godinu više i do 20 odsto u odnosu na prošlu. Tako, posetioci za pet noćenja u Guči treba da izdvoje skoro istu sumu kao i da idu 7 dana u Španiju ili Maroko. Sabor u Guči košta kao desetak dana u Turskoj ili Crnoj Gori ili čak i dve nedelje u Grčkoj u nekoj skromnijoj varijanti.

Smeštajni kapaciteti u Guči i okolini su na izmaku bez obzira na paprene cene tako da za pet noćenja u hotelu sa doručkom treba izdvojiti 1.197 evra u trokrevetnoj sobi dok neki hoteli nude dva noćenja sa doručkom u sobama istog kapaciteta za 507 evra a za tri noćenja 687 evra. Neki od njih uz smeštaj nude i VIP ulaznice za pojedine koncerte od kojih je većina besplatna.

Privatan smeštaj u apartmanima, kućama, stanovima i vikendicama u Guči je dosta povoljniji ali i tamo se cene kreću od 50 pa sve do 500 i više evra za noć u luksuznijim vikendicama i apartmanima sa više ležaja.

Poređenja radi, u Grčkoj u Sitoniji za 600 evra možete iznajmiti trokrevetni apartman za 10 noćenja u blizini plaže, dok u Asprovalti možete naći sličan smeštaj za četvoročlanu porodicu u istom vremenskom periodu za 400 evra.

Izvor: blic.rs