Nevreme sa grmljavinom se sručilo na Beograd: Poznato koliko će da traje, a onda se “seli” u druge krajeve Srbije

|

Nakon oblačnog prepodneva i sunčane i sparne sredine dana, nad Beogradom su se nadvili sivi oblaci. Huk vetra, kiša i prašina koja se digla od oluje naterali su svakog ko se našao na otvorenom da pronađe bilo kakav zaklon.

Oluja je stigla sa jugozapada, što je, inače, jedan od najčešćih pravaca kretanja takvih oblaka. Međutim, očekuje se da će se oblaci razići u narednih pola sata.

Najviše su pogođeni zapadniji delovi grada, a kako javljaju čitaoci iz Zemuna i s Novog Beograda, nebo se u trenutku zacrnilo. Nevreme je praćeno i grmljavinom.

Poslepodne, a naročito pred kraj dana i tokom večeri očekuje se vrlo nestabilno vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biće idealnih uslova da ponegde bude i grmljavinskih nepogoda, uz obilne pljuskove, olujni vetar, a očekuje se i grad. Najveća opasnost od nepogoda očekuje se u Bačkoj, Sremu, Podrinju, Mačvi, Beogradu, u Šumadiji, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i u Podunavlju. Na nekim lokacijama očekuje se velika količina padavina, ponegde od 30 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Izvor: espreso.co.rs