Nevreme krenulo ka Srbiji: U Beograd stiže za sat vremena – Najjači talas kreće se ka pet područja

|

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je zapadne i jugozapadne predele Srbije, a posle podne i uveče proširić se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na jugu i istoku zemlje još danas vrlo toplo, do 35 stepeni Celzijusa, prenosi Tanjug.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

Meteorolog Ivan Ristić na svom Fejsbuk profilu izdao je upozorenje na grmljavinske oluje i nevreme koje nas u toku dana očekuje u Srbiji.

“Upozorenje grmljavinske oluje u jutarnjim časovima iznad južnog Jadrana, Otranskog moreuza kreću prema Crnoj Gori i priobalnom delu Albanije. U toku prepodneva nevreme će se proširiti na istočnu Bosnu, zapadnu i jugozapadnu Srbiju i to će biti početak nevreme koje počinje u Srbiji”, naveo je Ristić i dodao:

“Olujni oblaci će se polako premeštati na istok i do kraja dana zahvatiti celu Srbiju uslovljavajući jaku kišu, grad i olujni zapadni vetar u zoni fronta. U Beograd nevreme će stići između 14 i 15 sati”, najavio je Ristić.

RHMZ upravo je izdao hitno upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode, obilne padavine i grad.

„U narednih sat vremena na području zapadne i jugozapadne Srbije (na potezu od Valјeva do Arilјa) jaki plјuskovi sa grmlјavinom i količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period i kratkotrajnom pojavom grada”, stoji na njihovom sajtu.

Izvor: telegraf.rs