Neverovatne cene u srpskoj banji – Naručila 2 čaja i kafu, ostala u čudu kad je stigao račun: “Neka se vidi raskoš”(FOTO)

|

Vrnjačka banja već dugi niz godina nosi titulu omiljene destinacije kako domaćih, tako i stranih turista. Samo ime Vrnjačka banja je dobila po selu na čijem ataru se nalazila. Samo godinu dana posle ulaganja Društva kiselo-vruće vode, banjsko jezgro je postalo veoma popularno.

Vrnjačka banja ima veoma dugu tradiciju kao lečilište. Sedam izvora mineralne vode nalazi se na području banje: Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko vrelo. Među njima nalaze se izvori i tople i hladne vode. Za lečenje se koriste Topla voda, Snežnik, Slatina i Jezero. Dve vode se i flaširaju kao stone mineralne vode.

Osim po zdravstvenom turizmu, Vrnjačka banja je čuvena i po ostalim zanimljivostima. Kako je naseljena od vremena praistorije, brojni spomenici kulture i ranijih civilizacija krase ovu kraljicu banja.

Jedna devojka sela je sa prijateljima da popije piće u centru Vrnjačke banje i bila je prijatno iznenađena iznosom računa te je poželela da to podeli sa svojom Tviter (X) zajednicom, jer joj se zasigurno nije skoro desilo da plati tako mali račun u nekom izlasku sa prijateljima.

“Pa, 140 za dva čaja i kafu – užas. Ostavila 200, nek ide život”, napisala je ova tviterašica uz fotografiju iz ovog banjskog lokala, što je bio odličan šlagvort brojnim pratiocima za duhovite komentare.

“Više zaradi banka na proviziju ukoliko se plati platnom karticom”, “Dođi kod mene u Crnu Goru, to ti je 5 evra”, “Jeftinije nego kod kuće”, “Neka se vidi raskoš”, “Ja iz Budve gde su dve rakije ispale 9e završim u kafani u Lajkovcu i za 10 evra popijem 10 rakija”, samo su neki od komentara ispod njenog posta.

Izvor: kurir.rs