“Neumesno je iznositi takve cifre i lepiti ih za moj novčanik”: Memedović o zaradi i “ceni emisije” nakon otkaza na RTS-u

|

Voditelj Jovan Memedović nedavno je dospeo u centar medijske pažnje zbog vesti da je dao otkaz na RTS nakon 30 godina rada u toj kompaniji. On se sada oglasio otvorenim pismom i detaljno opisao njihovu saradnju, kao i prekid iste.

„Nisam više zaposlen na RTS-u, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni ‘Etički kodeks’ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija ‘Sasvim prirodno’ se ne može raditi u proizvodnji RTS-a (objasniću zašto), a procenjeno je i da ‘Potera’ ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTS-u“.

„Kako je uopšte došlo do toga da radim za privatne produkcije i RTS istovremeno? Emisiju ‘Sasvim prirodno’ sam sam osmislio u toku radnog odnosa i tada pre mnogo godina predočio uredniku programa. Dobio sam odgovor sa oni kapaciteta i mogućnosti za proizvodnju takvog programa nemaju, a nisu u njemu ni videli današnji uspeh i gledanost“, istakao je Memedović.

U otvorenom pismu se između ostalog osvrnuo na novinske naslove u kojima se navode basnoslovne cifre koje je navodno zarađivao.

“Stvarno mi je ispod časti da komentarišem pojedine tekstove u novinama, ali to koliko je koštala sekunda u emisiji Sasvim Prirodno nije tajna. Pa valjda postoje ti sponzori koji su to godinama plaćali. Cene su 6-7 puta niže, itd. Jako je opasno iznositi tolike cifre i lepiti ih za moj novčanik. Stvarno ne samo što je neumesno i neistinito, već je i opasno to raditi nekom“, zaključio je Jovan Memedović.

Izvor: espreso.co.rs