Nenad Periš konačno nasmejan, slika sa bebom tera suze na oči: “Sada imam anđela na nebu i na zemlji”

|

Nenad Periš, otac Splićanina Mateja Periša (27) koji je pre skoro dve godine tragično izgubio život kada je upao u reku Savu u Beogradu, podelio je na svom Fejsbuku fotgrafiju i sa kerštenja jednog dečaka i obavestio svoje prijatelje da je postao kum jednom malom Mateju.

Matej Periš je sa svojim društvom iz Splita stigao u Beograd 30. decembra 2021. godine kako bi proslavili Novu godinu. Veče uoči dočeka Nove godine u majici kratkih rukava istrčao iz kluba u Beton hali i Karađorđevom ulicom prošao ispod Brankovog mosta, došao do Travničke ulice, a onda kod Savske promenade sišao niz stepenice i ušao u reku. Nadzorne kamere snimile su njegovu rutu kretanja.

Nenad Periš, inače vaterpolo sudija, je nakon nestanka sina došao u Beograd i mesecima bio u Srbiji kako bi pronašao svog sina. Nakon što je njegov sin sahranjen u rodnom Splitu u maju 2022. godine, Nenad često na svom Fejsbuku postavi neku objavu koja se odnosi na Mateja, a tako je i juče ponosno objavio da je postao kum dečaku Mateju.

“Danas mi je bio poseban dan. Bio sam kum na krštenju malom dečaku Mateju. Otac tog dečaka, mog kumčeta je Toma, prijatelj mog sina koji me je pozvao za kuma. Hvala mu veliko na tome. Sada imam pored sebe anđela na nebu i ovde na zemlji moje kumče koje nosi ime po mom sinu. Želim mom kumčetu sreću i božji blagoslov i neka ponosno nosi ime Matej”, napisao je Nenad Periš na svom Fejsbuk profilu.

Objavu prati i fotografija na kojoj se može videti kako je Nenad Periš nasmejan dok u rukama drži malo kumče. Ispod fotografije koju je lajkovalo preko hiljadu ljudi stoji preko 200 komentara čestitki.

“Bog vas blagoslovio i srećno vam kumstvo. To je iskren prijatelj vaše kuće”, stoji u jednom komentaru, dok je u drugom pisalo:

“Srećno krštenje Mateju, a tebe prijatelju neka čuvaju zemaljski i nebeski anđeli. Kakav specijalni i srećan dar od Boga vama na zemlji, pri čemu je odabir imena Matej, jedna velika poruka ljubavi. Budite blagosloveni i kumče i vi dobri čoveče”, poručuju pratioci Nenadu.

Izvor: espreso.co.rs