Nemački gigant “bacio oko” na Srbiju: Imaju više od 3.000 prodavnica i 30.000 zaposlenih – Poznati lanac planira proširenje

|

Nemački maloprodajni lanac TEDi planira ulazak na srpsko tržište. Na upit portala “Retail Serbia” da li mogu da daju okvirno vreme za ulazak na tržište Srbije, iz kompanije su saopštili da ne postoji vremenski okvir za ulazak u našu zemlju, ali da svakako prate atraktivna tržišta u Evropi koja su u interesu kompanije da proširi svoje poslovanje među kojima je i Srbija. Imaju više od 3.000 prodavnica sa više od 30.000 zaposlenih.

“TEDi je vodeći neprehrambeni lanac prodavnica u Evropi. Kompanija je u stalnom rastu i trenutno ima preko 3.000 prodavnica sa više od 30.000 zaposlenih. Zastupljeni smo u 15 evropskih država: Nemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Španija, Hrvatska, Italija, Poljska, Češka, Mađarska, Rumunija, Portugal, Bugarska, Francuska i Belgija”, naglašavaju iz kompanije za portal “Retail Serbia”.

Nemački maloprodajni lanac TEDi osnovan je 2004. godine u Dizeldorfu, a već do kraja iste godine imao je ukupno 120 otvorenih filijala širom Nemačke. Već 2006. godine bilo je 400 otvorenih filijala i počela je da ih prati čuvena maskota plišanog medvedića (TEDi-Bär).

Nekoliko godina kasnije, 2011. otvorena je prva filijala izvan Nemačke, u Gracu u Austriji. Tako je počelo širenje po Evropi, da bi do danas imali filijale u 15 evropskih zemalja. TEDi u svom asortimanu kupcima nudi igračke, stvari za kuću, aksesoar za kućne ljubimce, dekorativne ukrase, odeću, sezonski program, modne dodatke, kozmetiku, slatkiše…

Izvor: mondo.rs