Nasledila je milijarde dolara od babe: Svet ostao u šoku jer naslednica želi da pokloni sve državi

|

Kada je Traudl Engelhorn-Vekijato preminula u septembru u 95. godini, ostavila je nasledstvo koje se meri u milijardama dolara svojoj unuci Marlen Engelhorn, međutim njena tridesetogodišnja naslednica nije bila oduševljena tim potezom.

Kako je Marlen rekla, ona živi u Austriji, i nije zainteresovana za nasledstvo koje je poteklo od porodične hemijske kompanije, a koje se procenjuje na 4,2 milijarde dolara.

– Scenario koji priželjkujem je da budem oporezovana – saopštila je Marlen za Njujork tajms.

Ona je donela odluku da pokloni 90 odsto svog nasledstva, a najviše bi volela da država uzme novac, kako bi ga što bolje redistribuirala. Ova bogata naslednica se u intervjuu za Vajs njuz prošle godine, osvrnula na svoje bogatstvo, kazavši da „nijedan čovek ne bi trebalo da ima toliko novca i moći“.

Ona je znala da će jednoga dana naslediti veliko bogatstvo, pa je Marlen poslednju deceniju provela zahtevajući povećavanje poreza, kako bi njeno bogatstvo bilo umanjeno i preraspoređeno od strane države. Ona je sa tim ciljem osnovala udruženje bogatih iz Nemačke “Tax Me Now” (Oporezuj me sada), koji traže veće oporezivanje njihovih primanja i bogatstava.

Izvor: kurir.rs