Narednih dana pravo proleće, a onda preokret: Kakvo nas vreme očekuje u aprilu

|

Najnovija vremenska prognoza profesora geografije i meteorologa Marka Čubrila pokazuje da će do 29. marta uglavnom biti toplo i suvo vreme. Posle toga dolazi kišni period.

“Do 31.marta će i dalje biti uglavnom suvo ali uz sve više oblaka, dok bi uz obalu mora moglo biti i malo kiše. Konkrentije padavine će sredinom sledeće nedelje zahvatiti prvo Jadran i njegov priobalje, zatim se širiti ka unutrašnjosti regiona. Biće kiše, a ponegde treba očekivati i grmljavinske pljuskove, posebno duž obale Jadrana i na severozapadu regiona. Najmanje kiše na istoku i jugoistoku Srbije koji će biti najdalje od centra ciklona”, prenosi Čubrilo.

Početak aprila donosi prolećne kiše koje mogu biti opasnost za poljoprivrednike.

“Od 30.3. će biti vetrovito prvo uz pojačan i jak vetar južnog kvadranta, a duž Jadrana jugo, dok će od petka naredne nedelje vetar na kratko okrenuti na pojačan severozapadni na kopnu i buru duž Jadrana. Ukoliko ne bude velikih izmena od 30.03. ulazimo u duži period česte pojave kiše, a biće i grmljavinskih pljuskova što se sobom nosi rizik od pojave tuče/grada ali sezona ovakvih pojava počinje.”, kaže meteorolog.

Izvor: kurir.rs