Mira Banjac danas slavi 93. rođendan: Glumica ima skromne želje – Nećete verovati gde je provela prethodne dve noći

|

Legendarna glumica Mira Banjac danas slavi 93. rođendan, i jedna je od naših najstarijih glumica. U karijeri koja traje duže od sedam decenija odigrala je više od 300 uloga i dobila 30 prestižnih nagrada.

Mira je obeležila istoriju balkanske kinematografije uglavnom igrajući majke, tetke i bake. U privatnom životu i odnosu prema ulogama koje je maestralno odigrala oduvek je bila skromna, iako joj impoznatna umetnička zaostavština daje za pravo da bude potpuno drugačija.

Baš taj vedri duh, optimizam i ljubav prema svetu održavaju je mladom i danas, kad je zakoračila u novo leto života. Ljubav koju nesebično pruža i ljubav koju dobija svaki put kad krene na pijacu, u grad, na televizijski set.

Tako provodi i današnji rođendan – malo u razgovoru sa prodavcima na pijaci, malo više u društvu sina Branislava i dragih prijatelja. Prethodna dva dana provela je radno, na setu.

“Mama je dve noći bila na snimanju”, otkriva Branislav Jovanović, sin Mire Banjac.

Jutros je otišla na pijacu, pa idemo na gala ručak u jedan novosadski restoran. To će biti moj poklon mami za rođendan, uz želje da ga zajedno slavimo i u godinama koje dolaze.

Slavljenica je, kao i uvek skromna i nema mnogo želja.

“Sebi sam poželela samo da budem zdrava, da mogu da radim i da nikada ne mirujem, a ne da me zalivaju kao biljku”, kaže legendarna Mira Banjac.

Izvor: espreso.co.rs