Ministarku Zoranu iznenadila vest o Grčiću: “Možda sam kao žena koja poslednja sve sazna”

|

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, izjavila je danas u Nišu da nije upoznata sa informacijom da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorada Grčića, ali kako je dodala, moguće je da je „kao ono da žena poslednja sazna da je prevarena“. Mihajlović je rekla da je tu vest videla u novinama.

“Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo ni jedan zvanični papir iz tužilaštva da je odbačena prijava, a tačnije mi imamo tri prijave protiv Grčića”, ističe ministarka Mihajlović.

Kako je navela, jedna prijava je Višem tužilaštvu u Beogradu zbog toga što je na nezakonit način vršio svoju funkciju v.d. direktora, druga prijava je Tužilaštvu zato što je neistinama i pravio paniku i napravio petočasovni zastoj u proizvodnji koji je koštao 60 miliona dinara, a treća prijava je za sve što se desilo u EPS-u decembru prošle godine, zbog čega je država bila na ivici kolapsa.

“Tužilaštvo je nezavistan organ, čekam da dobijem zvaničnu informaciju o tome šta su odlučili pa da mogu da komentarišem. Jesam iznenadjena ako je tačno da je prijava odbačena. Zaista mislim da nema veze sa pravdom i zdravim razumom. To je ludost“, istakla je Mihajlović.

Kako je rekla, istina je da danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja Elektroprivredom Srbije.

“EPS je i noćas uvozio električnu energiju i dao za to 1,8 miliona evra. To radimo skoro svakog dana, a zima još nije došla“, izjavila je Mihajlović.
Ona tvrdi da restrikcije struje neće biti, ali da moraju svi da štede struju, a lokalne samouprave i javna preduzeća moraju do 15. septembra da predaju planove uštede energije, nakon čega će Vlada Srbije odlučiti da li će trenutne preporuke za štednju postati obavezujuće.

Izvor: nova.rs