Ministar unutrašnjih poslova Vulin: Ponoš bio podvrgnut carinskom pregledu, šef stanice mislio da je pevač

|

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je osnivač pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš na graničnom prelazu Batrovci bio zaustavljen uz još 15 vozila i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, a da su policija i carina postupili po zakonu. On je dodao da je Ponoš tražio poseban tretman u odnosu na ostale, a da ga policijski službenik nije prepoznao i da je mislio da je u pitanju pevač krajiških pesama.

„Kada je u četvrtak, vraćajući se sa letovanja u Hrvatskoj, uz još 15 vozila zaustavljen i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, gospodin Ponoš se ponovo žalio i tražio da se prema njemu ne postupa kao i prema svakom drugom građaninu Srbije. Policajac koji ga je ljubazno zamolio da pokaže dokumenta i sačeka dok se ne završi kontrola, nakon Ponoševih protesta, pozvao je starešinu i pitao ga da li da bez kontrole, kako je Ponoš tražio, propusti lice koje je prepoznao iz javnosti, ali nije znao da je u pitanju poznati političar. Starešina je pripadniku Uprave granične policije dao jedino mogući odgovor i rekao da je zakon isti za sve, pa i za lica sa estrade (pogrešno misleći da je gospodin Ponoš pevač izvornih krajiških pesama)“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je dodao da su policija i carina postupili po zakonu i izvršili „ne baš, temeljan pregled“.

Prema njegovim rečima, Ponoš je tražio da i nakon provere ostane na graničnom prelazu, ali da su ga carinici i policija pustili da nastavi sa putovanjem.

Izvor: rs.n1info.com