Ministar Dmitrović otkrio sve detalje pomoći od 20 000 evra za stan: Postoji jedan uslov koji će parovi morati da ispune

|

Ministar za demografiju i brigu o porodici Ratko Dmitrović gostujući u Jutarnjem programu Tv Prva, govorio je o merama pomoći za parove i decu.

Govoreći o pomoći u rešavanju stambenog pitanja, odnosno 20.000 evra, ministar je naveo da treba proveriti sa pravnicima kako će to izgledati, ali je objasnio “da će sigurno uslov biti da su partneri u braku”. Naveo je da će od januara većina stvari biti poznate.

“Ako neko ne želi da ima dete, to je potpuno legitimno i ne može novac da ga stimuliše. Ovo su ozbiljne sume novca za početak, kada se dece podiže. Posebno bih skrenuo pažnju na meru o studentima – mogućnost da bračni par od 20, 21, 22 godine starosti odluči da ima decu, ali studira. Ta studentkinja dobija olakšice, nema rokove, ne gubi godinu, odnosno može da završi fakultet do 26. godine (28. ukoliko je u pitanju medicinski fakultet). Nema obnavljanja godine, što je bitno”, naveo je on i istakao da će studenti biti u mogućnosti da se dogovore sa profesorom kada je reč o polaganju ispita”, objasnio je Dmitrović.

Govoreći o porodicama sa troje ili četvoro dece, Dmitrović je naveo da te porodice već dobijaju pomoć, ali da se razmišlja o nekim dodacima. Takođe je objasnio da će biti razgovora o dečjem dodatku.

Izvor: mondo.rs