Olga Odanović donela važnu odluku: “Povlačim se iz glume, svoje mesto prepuštam mlađima”

|

Glumica Olga Odanović je u emotivnoj ispovesti rekla da naredne godine stiče uslove za penziju i da će svoje mesto u Narodnom pozorištu prepustiti nekom mlađem.

“Sledeće godine stičem sve uslove da odem u penziju. Ja ću verovatno otići i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u ovom pozorištu, jer Narodno pozorište to zaslužuje. To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim. Ja ću ovde igrati predstave koje imam i trudiću se da dajem maksimum ono što je u mojim granicama mogućnosti”, rekla je Olga.

Olga Odanović i njen suprug Dragan Petrović Pele važe za glumce koji su ostavili veliki trag kako u domaćoj kinematografiji, tako i u pozorištu.

“Ja sam zahvalna što imam porodicu pored mene, što imam supruga koji je i pedagog na Akademiji, koji se bavi time na jedan ozbiljan i temeljan način. On je meni zaista najveći kritičar. Bio je na nekoj od repriza ove predstave “Vuci i ovce”, i vrlo lepe stvari mi je rekao. Uvek kaže ono što misli. Mi izbegavamo da mnogo pričamo o pozorištu. Mnogo nas je u kući umetnika pa to ponekad postaje malo naporno. Ali smatram da smo jedno od drugog dosta toga naučili. Da to umemo da primimo na pravi način. Meni su kritike značajne. Sad neko da me hvali i priča o meni sve najbolje, to je divno, ali nije poželjno često”, zaključila je glumica.

Izvor: alo.rs