Ljuba Bandović još od detinjstva ima ozbiljan zdravstveni problem: Predlažu mu otvaranje lobanje, glumac odbija

|

Glumac Ljubomir Bandović godinama unazad važi za jednog od naših najboljih umetnika. O tome svedoče brojne karakterne uloge, kao i profesionalna priznanja. Na putu do uspeha nije ga omeo ni ozbiljan zdravstveni problem, sa kojim se susreo još u detinjstvu.

“Imao sam pet godina kad sam počeo ujutru da se budim sa zapušenim levim uhom. Tokom dana bi se stanje nekako normalizovalo”, ispričao je Ljubomir u razgovoru za “Gloriju”, i dodao:

“Sećam se, spremali smo se da krenemo na more. Majci i ocu sam rekao da opet imam problem sa sluhom. Odgovorili su mi da ću na moru plivati i roniti, pa će sve biti u redu”, prisetio se glumac.

Kako je po povratku sa mora zdravstveni problem i dalje bio prisutan, roditelji Ljubomira Bandovića potražili su stručnu pomoć za sina.

“Vodili su me kod raznih lekara, prvo u Vranju, onda u Skoplju i na kraju u Beogradu. Poslednji pokušaj spasavanja sluha na levom uhu bila je poseta jednom od najčuvenijih i najboljih stručnjaka u zemlji”, priča Bandović.

Kasnije je saznao da je medicina i tehnologija toliko napredovala da postoje načini da se ušni živac “popravi”, tj. da se oživi veštačkim putem. To podrazumeva otvaranje lobanje iza uha, kako bi se stavio stimulator.

“Ne bih to uradio. Ne plašim se toga da mi otvaraju glavu, ali, posle godina provedenih u tišini, bojim se kako ću reagovati ako pročujem na to uvo. Šta ću onda da radim”, zapitao se glumac poznat po brojnim karakternim ulogama.

Izvor: story.rs