Kostinom ocu oduzet sav novac kojim raspolaže: Viši sud usvojio predlog članova porodica nastradalih

|

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice nastradalih u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” da se sva novčana sredstva kojim raspolaže otac dečaka-ubice sa Vračara prenesu u depozit javnog izvršitelja. Takođe, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo.

Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka. Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Inače, otac dečaka koji je izvršio masakr u školi je u pritvoru. Vladimir K. se sumnjiči za krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288. stav 2, u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Izvor: mondo.rs