Konobarica otkriva kako se osoblje dovija u restoranu: “Kada želimo da što pre odete koristimo trik sa računom”

|

Rad u restoranu može da bude naporan, naročito ako imate posla sa zahtevnim mušterijama koje vam posao čine još težim. Međutim, jedna konobarica sada je otkrila da postoji trik koji oni koriste kada imaju posla sa stolom s mušterijama koje ne vole, a mogao bi vam pomoći da shvatite jeste li vi problem kada idete van na ručak.

Naime, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

Uglavnom, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara da ga ispiše i dati vam ga, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada je znak da požurite i odete.

Konobarica je podelila video kako drži račun i napisala: “Kada gosti kažu “mogu li da dobijem račun, ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog odeljka”.

Mnogi od onih koji su komentarisali video takođe su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali da nateraju određene goste da brzo odu, iako to obično dolazi s tim da govore da plate “kad god budu spremni” i da nema “žurbe”.

“Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati”, otkrila je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: “Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre”.

Izvor: telegraf.rs