Ko je bila Živka Spasić: Rasplakala Žiku u “Nikad nije kasno” – Njena životna priča dirnula je mnoge

|

Iz doma bivše učesnice muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno”, danas su stigle tužne vesti. Umetnica nas je nakon velike borbe sa bolešću napustila u svojoj 66. godini.

Diplomirani muzički izvođač, profesorka i pevačica Živka Spasić simpatije publike stekla je pre sedam godina učešćem u emisiji „Nikad nije kasno“, gde se prijavila na nagovor supruga. Ali na žalost nije uspeo da vidi njeno pojavljivanje u ovom takmičenju, jer je samo nekoliko meseci pre toga napustio ovaj svet.

Životna priča ove profesorke i pevačice, kao i samo izvođenje pesme „Karanfile, uspomeno stara“ dirnulo je i rasplakalo mnoge, a naročito činjenica da je ljubav prema muzici prenela i na sina Vojislava Spasića, koji je danas jedan od priznatih profesora na Muzičkoj akademiji.

“Ponosna sam na svog sina, kao i na svu decu kojoj sam bila profesor i koja su danas sjajni muzičari”, ispričala je svojevremeno Živka u emisiji, a kao razlog što ranije nije uspela da ostvari uspešnu pevačku karijeru, navela je:

“Malo sam se posvetila pedagogiji i nisam mogla da uskladim i jedno i drugo. Kad se radi u školi i u kafani, to nekako ne ide. Sad očekujem da sve pesme koje otpevam ovde mladi uvrste u svoj repertoar”, govorila je ona.

“Posle duge i teške borbe moja majka se preselila na neko lepše mesto”, potvrdio je tužne vesti njen sin.

Izvor: grand.nova.rs