“Kako je dobio dozvole za arsenal oružja, a nije bio sposoban za vojsku”: Advokat porodice Dukić o Vladimiru Kecmanoviću

|

Advokat porodice Dukić, Snežana Dunjić, izrazila je nezadovoljstvo što i posle deset meseci još uvek nije poznato da li je Vladimir Kecmanović imao dozvolu za nošenje oružja.

Ročište na suđenju roditeljima Koste Kecmanovića, a po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić odloženo je juče zbog nedolaska roditelja dečaka koji je ubio svoje vršnjake i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar”. Advokatica tuženih Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović izjavila je da oni nisu prisutni jer žele da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih.

Snežana Dunjić, zastupnik porodice Dukić, pred sudom je reagovala na dopis koji je dobila juče od Državnog prvobranilaštva pošto nije dostavljen oružani list Vladimira Kecmanovića. Ona sumnja da je Kecmanović imao urednu dozvolu važeću u trenutku izvršenja zločina uz konstataciju da se pravobranilaštvo oglušava o njene zahteve.

Prilikom pretresa stana Kecmanovića oružani list nije nađen.

“Nepojmljivo mi je da deset meseci nema u spisima papira kojim potvrđuju da je Vladimir Kecmanović imao urednu dozvolu za držanje i nošenje oružja. Takođe, nemamo na uvid ni medicinsku dokumentaciju kojom je Vladimir oslobođen od služenja vojnog roka. Hoćemo da vidimo kako je bio sposoban da 2017. dobije dozvole za arsenal oružja, a da nije bio sposoban da ide u vojsku”, rekla je Dunjićeva.

Advokatica je istakla da je bitno po kom osnovu je njemu dato da drži to naoružanje. Tužilaštvo je zatražilo da im se dostavi oružani list, a ne potvrda o tome da on postoji kako bi se utvrdilo od kada i do kada je važio, koji je serijski broj oružja na njemu i ostali neophodni detalji.
Sud će odlučivati o tužbi za naknadu nematerijalne štete nakon okončanja parničnog postupka. Tužba je podneta za pretrpljene duševne bolove zbog gubitka bliskih osoba, kao i na ime pretrpljenog straha. Osim toga, traži se i novčana renta za buduće davanje određenog iznosa novca kao nadoknada za buduću nematerijalnu štetu.

Osim parničnog postupka, vođenja je još jedan po tužbi 27 članova porodica žrtava, kao i tužba nastavnice koja je teško ranjena u pucnjavi. Očekuje se dalje razmatranje ovog slučaja pred sudom.

Izvor: republika.rs