Jovica ostao nepokretan posle tragedije u Duboni – Očajna supruga moli za pomoć: “Ostali smo samo sa mojom platom od 42.000 dinara”

|

“Moj Jovica je stradao ni kriv ni dužan! Radio je ogradu kod nekih ljudi, kada je U.B. bez ikakvog razloga prišao mu i izrešetao ga! Upropastio nam je svima život. Moj muž je jedva izvukao živu glavu. Povređena mu je kičma, razorena kičmena masa, odstranjen mu je deo pluća… Imao je četiri operacije, a lekari kažu da će posledice biti teške. Možda više nikada neće moći da hoda. On je radio privatno, za dnevnicu, pa smo sada ostali samo sa mojom platom od 42.000 dinara. Ne znam kako ćemo ovo izdržati. Ja moram o njemu da brinem i da ga negujem”, započinje svoju ispovest Slađana Jovanović, žena čijeg je muža bez ikakvog razloga, ranio Uroš B. (21) u Mladenovcu, 4. maja.

“Preko noći nam se život promenio! Taj dečko nas je sve zavio u crno, a niko od nas mu ništa nije uradio. Tu porodicu znamo iz viđenja, ako smo se sreli nekoliko puta. Nikada se nismo družili, nikada se nismo zamerili. Ne znam što je to uradio i svi se i dan-danas pitamo šta ga je nateralo da upuca tolike ljude… Moj Jovica, ne znam kako je živu glavu izvukao. On je ranjen dok je nameštao ljudima ogradu, pošto radi kao majstor. Iako je bilo veče, popalili su reflektore i nastavili da rade. Niko ni slutio nije da će se jedno veče pretvoriti u agoniju”, priča Slađana kroz suze i nastavlja:

“Moj muž se seća svega. Uroša niko nije ni video, niti primetio da naoružan ide ka njima. Samo su se čuli pucnji. Jovica je mislio da je udarila struja, jer je, pored zvuka, osetio trnjenje tela. A onda je dobio još nekoliko metaka i pao. Kada je sve ranio, dečko je pobegao. Iako je bio povređen, uspeo je da me pozove i kaže: “Ženo, sve nas pobi!” Bilo je negde oko 23 sata. Nisam znala ni gde ću, ni kako ću. Dok sam našla prevoz, njega su iz Mladenovca već hitno prevezli u Urgentni centar u Beogradu. Tamo je već izgubio svest, morali su da ga reanimiraju i hitno operišu”, kaže Slađana Jovanović.

Kako dalje navodi, povrede koje je zadobio u tom masakru teško da bi neko preživeo.

“Tri nedelje je bio na odeljenju ortopedije, a narednih dana premeštaju ga u Selters banju, na dalju rehabilitaciju. Imao je četiri operacije – kuka, noge, kičme i pluća. Kičma mu je najviše stradala i lekari nisu optimisti kada su prognoze u pitanju. Ali mi se nadamo i verujemo da će stati na svoje noge”, dodaje sagovornica Informera i ističe:

“Ne znamo kako ćemo sve ovo izdržati! Živeli smo od njegovih dnevnica i moje plate. Sada imamo samo moja primanja, a sin nam je još mali, ima 15 godina i tek ga školujemo. Ako se Jovica ne oporavi, ja moram da napustim posao spremačice i da ga negujem. A kako ćemo živeti, ne znam. Borićemo se, a valjda će nam neko i pomoći. Baš je teško”, kaže ona.

Akciji pomoći porodici Jovanović pridružila se i organizacija “Humana srca”, preko koje će se takođe skupljati sredstva. Svi ljudi dobre volje koji žele i mogu da pomognu porodici Jovanović to mogu da učine direktnom uplatom na Slađanin žiro račun: 160-5300102103671-09

Izvor: informer.rs