Jovan ima neobičan talenat: Uskoro će i pokazati da je najbolji – Evo kako je otkrio svoje umeće

|

Jedan mladić iz Ivanjice, Jovan Jeremić, jedan je od retkih ljudi na svetu koji može bez ijedne greške da peva, priča i recituje unazad. To da ima neobičan talenat shvatio je kad je imao 15 godina, a sada kao studenta u Beogradu mnogi njegovi drugari žele da im otkrije svoju tajnu. On će je ipak sačuvati za sebe.

– Zanimalo ih je koja je tajna, kako to radim, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme. Pored toga izgovaram reči unazad na maternjem jeziku, nije mi problem ni na stranim jezicima. Znam da govorim na engleskom i francuskom unazad, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, bitno je da dobro čujem glasove u rečenici – rekao je Jovan za RINU.

On je ovaj talenat otkrio sasvim slučajno, jedno veče je ležao u sobi i nazivao stvari oko sebe kontra i bez problema je uspeo. Nije mnogo pridavao značaja tada ovome, ali kad se ponovila slična situacija ponovila rekao je roditeljima.

– U početku smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč – otorinolaringologija koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata – rekao je Jovanov otac Rade.

– Bili smo malo nepoverljivi prema tome, međutim on je došao i počeo da priča unazad, pa smo shvatili da se ne šali i da može to da radi – rekla je njegova majka Biljana.

Jovan se ovih dana priprema da obori Ginisov rekord, jer za ovakav talenat postoji i svetski rekord. Posle Nove godine saznaćemo da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

Izvor: espreso.co.rs