Jovan ima neobičan stajling za školu, zovu ga Tito s razlogom: Neobični srednjoškolac iz Kikinde, želi da postane ovo (FOTO)

|

Jovan Bajkin (17) iz Kikinde, učenik trećeg razreda gimnazije „Dušan Vasiljev”, ima malo drugačija interesovanja od svojih vršnjaka, ali i stajling.

Za razliku od svojih vršnjaka koji u školu dolaze u iscepanoj obući i sa čudnim frizurama, Jovan na nastavu dolazi u odelu, beloj košulji i kravati, sa aktovkom u ruci. Podrazumevaju se i cipele, a i svaka dlaka na glavi je na svom mestu. I tu iznenađenjima nije kraj. On ima neobičan nadimak, svi ga zovu Tito.

– Nadimak sam dobio po bivšem predsedniku SFRJ. Još u osnovnoj školi su me tako prozvali. Volim Titovo vreme i kako su ljudi živeli u nekadašnjoj Jugoslaviji. Do podataka o tome i konkretno o Titu dolazim iz knjiga, ali volim i da pričam sa ljudima koji pamte kako je izledao život u Titovo vreme – kaže ovaj mladi Tito iz kikindske gimnazije.

Iako nas narodna poslovica uči da odelo ne čini čoveka, u Jovanovom slučaju i poređenju sa ostalim srednjoškolcima, ima potpuno drugačiju konotaciju. Ovaj mladić ima velike planove, ali sebe ne vidi u politici i na mestu šefa države, kao što je bio slučaj kod Tita.

– Najveća želja mi je da postanem sudija, pa je moj izbor za školovanje Pravni fakultet. To me baš interesuje, i naravno, i na predavanja ću ići u odelima – kaže Jovan i dodaje da ima četiri odela.

On nam je ispričao da su se profesori i njenovi drugi školski drugovi navikli na njegov stil oblačenja.

– Bilo je u početku raznih komentara, a sada su se već svi navikli na mene. Za mene je sticanje znanja zaista svečan čin, i iz tog razloga se ovako i oblačim. Po mom mišljenju, odelo je najlepša odeća koju čovek može da obuče. To je moj odraz poštovanja prema školi i profesorima – rekao je Jovan.

– Kada se prvog školskog dana tako odeven pojavio u učionici, Jovan je ostavio utisak, ne samo na svoje drugare, već i na mene, a i na ostale profesore. Zaista sam bila zatečena, baš kao i svi u školi. Odelo apsolutno ide uz Jovanov karakter i njegovu ličnost. On je odgovoran i savestan učenik, a i dobar drug – rekla je Danijela Mandić, njegova razredna starešina.

Izvor: kurir.rs