Ljiljana pokazala kako uspeva da uštedi novac, mnogima se to nije dopalo pa je napali: “Sram te bilo, aj probaj to sa 309 evra”

|

Veliku pažnju javnosti privukao je neobičan način uštede novca pomoću sistema koverti koji se pojavio na društvenim mrežama. Jedna žena Ljiljana je na svom TikToku objavila video snimak u kojem objašnjava “Kako uspe svakog meseca da uštedi od plate?” Zbog opšte krize i mnogih poskupljenja, temu su komentarisali mnogi, te su je i osudili.

“Meni moj planer pomaže mnogo, prvo u njemu napišem koliki su mi prihodi, u ovom slučaju to je moja plata, a zatim rashodi, to je ono što moram da platim, kao na primer stan, računi, ratu kredita i ovog meseca registracija automobila. Preostali novac rasporedim na druge troškove”, ispričala je ona i još dodala:

“Volim da mi to bude lepo raspodeljeno, da znam koliko para mogu da potrošim na poklone, na gorivo, u prodavnici, na kozmetiku i obavezno deo novca izdvojim za robu koju ću raditi. Na ovaj način ne može da mi se desi da potrošim više novca na nešto, nego što sam to planirala”, rekla je Ljiljana u videu.

Ona nije otkrila koliko zarađuje mesečno, a to je ono što je mnogim korisnica zapalo za oko, jer je na video snimku poprilično velika količina novca.

Komenatri su bili različiti, ali većina njih bili u negativnom kontekstu:

“Ovo je isto kao kad bi beskućnika učila kako da sredi kuću, a on je nema”, “Ja ne moram da planiram, čim dobijem platu, platim račune, kredit, odem u supermarket, sipam gorivo, i onda već čekam sledeći mesec”, Probaj tu matematiku sa 50.000. Lako je sa 150.000″, “Aj probaj to isto sa 60.000?”, “Sram te bilo što ovo snimaš, kolika ti je plata”, “Od čega da uštedim kada mi je plata 309 evra, još i pozajmim, a ne uštedim”, “Veoma bezobrazno i sebično od tebe”, samo su neki od komentara ispod ovog videa.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs