“Izniješe ga na kant”: Milo Đukanović danas zvanično završava mandat – Jedan prizor postao je hit na mrežama (FOTO)

|

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović danas završava svoj mandat na mestu predsednika te zemlje. Međutim, kako je poručio na godišnjoj konferenciji za medije, neće se povući iz politike.

Đukanović je prema navodima RTCG naglasio da to što se povukao sa mesta predsednika Demokratske partije socijalista ne znači i da će promeniti stranku.

“Nemam nameru da menjam partijski dres. Ja sam ubeđeni pripadnik politike evropskog razvoja Crne Gore i u svakoj prilici i svojstvu nastaviću da podržavam tu politiku i partiju u kojoj sam bio na čelu, a za koju verujem da je i danas strateški oslonac razvoja Crne Gore”, poručio je Milo Đukanović.

Kako je izjavio, nema nameru da se povuče iz političkog života.

“Od čega da se povučem? Od onoga čemu sam posvetio svoj život? Ja sam svoj život posvetio ekonomskom i evropskom razvoju. Ne morate da budete predsednik da biste bili politički angažovani”, rekao je Đukanović i dodao da neće napuštati Crnu Goru.

Zakon o predsedniku mu inače omogućava da u narednih pet godina uživa status “ranijeg predsjednika” i, kako kaže, koristiće tu ulogu.

Lider “Prave Crne Gore” Marko Miličić objavio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se vide dvojica muškaraca koji veliki portret Mila Đukanovića ubacuju u gepek automobila.

“Pa pa”, napisao je Milačić ispod fotografije.

Za sada nije poznato gde i kad je tačno fotografija nastala, međutim, objava je izazvala veliki broj reakcija na društvenim mrežama, od kojih su većina duhoviti.

“Izniješe ga na kant”, našalio se jedan korisnik. “Naljepša majska zora”, nadovezao se drugi. “Vratiće se Milo opet”, veruje treći korisnik, a slika ne prestaje da se deli društvenim mrežama.

Izvor: kurir.rs