Bruka Italijana na mestu gde je bio iscrtan mural Siniše Mihajlovića u Rimu: Pokazali koliko cene fudbalsku legendu (FOTO)

|

Legendarni Siniša Mihajlović je ostavio neizbrisiv trag na italijanski fudbal i generalno na Italiju i Rim, a o tome je najbolje svedočio broj ljudi koji ga je ispratio na večni počinak. Na poslednji ispraćaj došao je sam vrh italijanskog fudbala, ali i biznismeni i poznate ličnosti.

Mnogi poštovaoci lika i dela Siniše Mihajlovića potrudili su se da ostave svoj pečat i oproste se od legende na svoj način. Tako je jedan od umetnika iscrtao mural na kojem je Miha prikazan kao ratnik sa maskom. Mural se nalazio u blizini bazilike gde je i sahranjen Mihajlović, na samom ulazu u metro stanicu.

Pošto je Telegraf u Rimu zbog Mastersa koji se održava u “večnom gradu”, ekipa je iskoristila boravak u prestonici Italije i da posete mesto gde je Miha sahranjen, ali i da vide ulaz u metro stanicu gde je njegov mural.

Ali, tamo ih je sačekalo neprijatno iznenađenje jer je mural prekrečen. Pitali su radnike u metrou šta se desilo i zbog čega je prekrečen Mihin mural, ali niko od nih troje nije znao ni da je mural bio tu.

Kada smo im potvrdili da je on još u decembru iscrtan nakon Mihine smrti, rekli su da je od tada sve što je bilo na zidovima metro stanice Republika prekrečeno.

Izvor: telegraf.rs