Ispovest žene koja se porodila u kupatilu: Jedna beba upala u WC šolju – “Samo sam mislila kako da spasemo drugu”

|

Majka N. Ć. iz Majdanpeka, koja je u noći 6. novembra pozvala Hitnu pomoć i prijavila da se prevremeno porodila u kupatilu, kaže da je bila u osmom mesecu i da je imala blizanačku trudnoću.

„Termin mi je bio 15. decembar, nosila sam dečaka i devojčicu. Sve je bilo u najboljem redu, a tog dana smo bili zakazali i ultrazvuk privatno da proverimo kako napreduju bebe. Inače ja i suprug imamo još dvoje dece. Ustala sam oko dva, pola tri ujutru i imala sam nagon za veliku nuždu. Nisam osetila nikakve kontrakcije. Obrisala sam krv i čekala da nagon prođe kako bih što pre otišla u bolnicu da me pregleda dežurni ginekolog. Osetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Morala sam sve vreme da budem pribrana. Izašao je i plod, ali se ništa nije čulo, da jeste reagovala bih. Dok je plod izlazio i dalje nije bilo nikakvih kontrakcija“, ispričala je ona.

N. Ć. kaže da je osetila da je beba u stomaku krenula da se pomera.

„Sve vreme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasimo drugu bebu. Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt devojčice, a dečak je prevereno rođen i sutradan je prevezen na Institut za neonatologiju u Beogradu gde se prati njegovo stanje. Telo druge rođene bebe je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti“, kaže nesrećna majka.

Ona dodaje i da je ona sada kod kuće, ali da je bila sa suprugom kako bi posetila drugo dete.

„Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno. Molimo Boga da sve bude kako treba. Trudim se da budem dobro i da gledam pozitivno. Ima trenutaka kada potonem, ali imam podršku i moram da budem dobro zbog dece i zbog bebe“, zaključila je N. Ć. iz Majdanpeka.

Izvor: nova.rs