Isplivali detalji iz porodice čija sudbina potresa Srbiju: Ivaninu mladost obeležila tragedija – Idiličan život u Boru

|

Miloš i Ivana Ilić, otac i majka Danke Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak popodne, 26. marta, proveli su juče skoro ceo dan i noć u policijskoj stanici na informativnom razgovoru.

Pošto nestala devojčica Danka Ilić nije nađena opsežnom pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je prebačen na porodične kontakte oca i majke Danke Ilić. Naročito važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila sa decom u kobnim trenucima i praktično je poslednja videla svoju ćerku pre nestanka.

“Prvi deo potrage je ukazao na to da nije bilo ad hok nestanka devojčice. Drugi deo potrage se sada fokusira i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka šta bi mogao da bude motiv nestanka”, kaže Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Ivana Ilić (25), majka Danke Ilić, od 17. godine je u vezi sa svojim sada već mužem Milošem Ilićem (30). Imaju starijeg sinčića i mlađu ćerkicu Danku koja će u maju napuniti 2 godine. Ivana je u drugom stanju, zbog čega u istrazi nestanka nije mogla da bude ispitana na poligrafu.

Majka Danke Ilić je rođena i odrasla u Brestovcu, prigradskom naselju na pola puta između Banjskog polja i Bora. U Brestovcu je pohađala osnovnu školu, a srednju mašinsko-elektrotehničku školu završila je u Boru.

Ivana Ilić je godinama živela na relaciji Banjsko polje – Brestovac. Tokom detinjstva, od proleća do jeseni je vreme provodila u Banjskom polju, baš u kući pored koje je u utorak nestala njena ćerka Danka. Zime je provodila u porodičnoj kući u Brestovcu.

Pred polazak u srednju školu Ivani Ilić je umrla majka, pa je odrasla u kući sa dedom, ocem i bratom. Kada je rodila devojčicu, Ivana nije često dolazila u Banjsko polje – odnosno komšije tvrde da je nisu često viđali.

Pre oko godinu i po Ivana i Miloš Ilić su se preselili u Bor. Na isti dan su organizovali svadbu i krštenje svog sina, starijeg deteta. Žive u trosobnom stanu Miloševih roditelja.

Komšije iz Bora kažu da Ivana i Miloš često šetaju sa decom – dečaka za ruku, devojčicu u kolicima. Od skora su šetali i s ćerkom Dankom kada je prohodala. Opisuju ih kao posvećene roditelje, što potvrđuju i profili Ivane i Miloša na društvenim mrežama. Deca su uvek lepo obučena, nikad zapuštena.

“Zaista ništa nismo primetili čudno Nisu nikad ni vikali na decu, ama baš ništa”, ističu komšije bračnog para Ilić iz Bora.

Ivana se nedavno zaposlila na pumpi u Boru, a Miloš je od ranije radio u provajderu kablovske tekevizije.

“Doselili su se i u zgradu pre oko godinu dana. Do tada su u zgradi živeli Miloševi roditelji. Žive u trosobnom stanu. Miloševi roditelji su se odselili jer su Miloš i Ivana dobili dvoje dece, a roditelji imaju drugi stan. Potpuno normalna i skladna porodica. Lepo su živeli”, tvrde komšije iz Bora.

Izvor: pink.rs