“Imao sam dve kašike i dve viljuške”: Radoš Bajić prvi put progovorio o siromaštvu – Nisam hteo u politiku ni tada, a ni sada

|

Karijera Radoša Bajića traje više od 45 godina. Svečana promocija monografije “Moj život, moja priča” slavnog glumca, scenariste i reditelja, u izdanju “Službenog glasnika” i “Contrast studiosa”, održava se danas u Jugoslovenskoj kinoteci. Na više od 350 stranica ove knjige prikazan je profesionalni i životni put autora – od rođenja do današnjih dana. Tom prilikom Radoš Bajić je dao intervju za Blic, u kome se prisetio dana kada je bukvalno preživljavao.

Za sebe kažete da ste filmski glumac, zbog čega ste tako malo u svom radu posvetili teatru?

“Zato sto sam sa svojom suprugom Milenom egzistencijalno krenuo od totalne nule. Od dve kašike i dve viljuške – pa sam morao da se borim za život porodice koju smo Milena i ja nakon studenske ljubavi krenuli da stvaramo veoma rano. Pozorište je institucija kulture koja je podrazumevala da mladi glumac na početku karijere ima elementarne uslove za život, da ceo dan bude na probama i da uveče igra predstave. A ja to nažalost nisam imao. Zvuči paradoksalno, ali rad na filmu i televiziji je tada, i dugi niz godina kasnije, omogućavao skroman ali pristojan život moje porodice”, kaže Radoš.

Nikada niste hteli u politiku?

“Nisam hteo tada i ne želim ni sada…”, kratko i odsečno odgovorio je glumac.

Serija “Selo gori” je obeležila jedno vreme. Da li smatrate da je vaša serija “Selo gori” velika?

“Verujem da jeste jer je obeležila vreme svog nastajanja – pored toga što je još uvek najgledanija TV serija na srpskom medijskom prostoru, pa i šire, što je bila ogroman produkcijski zahvat, i danas je voljena i rado gledana”, rekao je Radoš Bajić za kraj intervjua.

Izvor: blic.rs