Srpski turisti našli način kako da jedu džabe: “Brukamo se, žena strpala celu šunku u torbu” – Radnica agencije otkrila sistem

|

Srpski turisti poznati su po raznim načinima “obmane” sistema i maksimalnog korišćenja uplaćenog odmora. Jedna priča stiže iz turističke agencije koja organizuje povoljne aranžmane za putovanje po Skandinaviji. Putuje se autobusom, traje dve nedelje, obilazi se više država i košta manje od 500 evra po osobi. Priča dolazi sa putovanja brodom od Stokholma ka Helsinkiju.

“Na tim krstarenjima doručak je 17 evra, što je stvarno preskupo, posebno ako imamo na umu da su naši putnici uglavnom penzioneri. Ipak, srpski turisti su i tu smislili foru”, kaže turistička radnica.

Ona je otkrila o kakvom sistemu je reč. Jedna osoba uđe na doručak, uredno plati, a zatim sa šoljom kafe izlazi na “puš pauzu” u pušačku zonu. Tamo čeka sledeća osoba koji se vrati u restoran umesto prve osobe. Ta druga osoba ne plati ništa i ispadne besplatan doručak.

Kako kaže turistička radnica, osoblje navodno nije ništa primetilo. Na kraju je tek vodič provalio izvesnu grupu Srba koja je ovo radila.

“Na kraju ih je vodič provalio, srećom, zaposleni tamo verovatno ne mogu ni da zamisle da bi nekome tako nešto palo na pamet”, kaže turistička radnica.

Ispričala je i jednu “komičnu” situaciju kada je jedna gospođa uhvaćena na delu kako stavlja šunku sa tanjira u svoju torbu. Navodno su dobili čak i molbu da ukinu doručak.

“Samo jednom mi je stigla pritužba da su videli ženu, jednu od naših putnica, kako je svu šunku s ovala strpala u torbu. Znam i da turisti kad ujutru imaju švedski sto vole da prave sendviče za kasnije, a jednom smo dobili i molbu jedne od putnica da ukinemo doručak, da se ne bismo brukali”, završava priču turistička radnica.

Izvor: mondo.rs