Igor Starović ispraćen uz svoju emotivnu pesmu – Dragana Katić izostala: Ne želim da uzimam medijski prostor drugima

|

Porodica, prijatelji i kolege su danas u 12 časova odali poslednju počast frontmenu grupe “Divlji kesten”, Igoru Staroviću. Prodica je poslala poslednji pozdrav svom voljenom Igoru, i to braća Aleksandar, Boris i Andrej sa porodicama, ostala rodbina i prijatelji, a sve se odvijalo uz njegovu pesmu “Kristina”.

Među prisutnima je i njegova kuma pevačica Zorana Pavić, koja nije mogla da zaustavi suze zbog Igorevog odlaska. Budući da je svojevremeno bio u vezi sa Draganom Katić, očekivao se i njen dolazak, ali voditeljka je ipak izostala. Ipak, ona se oglasila, i objasnila zbog čega nije mogla da dođe.

“Nisam došla jer nisam u Beogradu. Pre 27 godina smo bili u ljubavi. Mnogo stvari se desilo i u Igorovom i u mom životu u međuvremenu. Zbog toga što sam ja javna ličnost ne želim da uzimam prostor ljudima koji su poslednjih 20 i kusur godina obeležili njegov život i bili sa njim. Ako ako žele da imaju medijski prostor, treba da ga imaju. Pamtiću ga u najlepšem mogućem sećanju”, poručila je Dragana Katić.

Igor je 10 godina proveo u bendu “Divlji kesten” gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma a publika ih najviše pamti po pesmama: “Suze krijem, same teku”, “Ti si moja muzika”, “Kristina”, “Zorane, Zorane”, “Nataša”, “Gori, gori, srce moje”.

Grupa je bila vrlo popularna, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa “Divlji kesten” dobili su priznanje “Beogradski pobednik” za “doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici”.

Izvor: kurir.rs