Gest Vanjinog oca dok su ga privodili sve zaprepastio: Šta je Aleksandar time hteo da kaže?

|

Klupko oko jezivog ubistva Vanje Đorčevske se polako odmotava. Sinoć je u sud priveden njen otac Aleksandar, koji se sumnjiči da je ubicama odao informaciju kada će i gde devojčica biti sama.

Aleksandar je došao u sud u pratnji policije sa lisicama na rukama, a jedan njegov potez iznenadio je mnoge. Naime, on je prilikom privođenja digao oba palca uvis, kao da je želeo da pošalje poruku da je sve uredu.

Tužilaštvo je za Aleksandra Gorčevskog zatražilo pritvor do 48 sati. Vanja Gorčevska je nestala 27. novembra, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u jednom zaseoku na obodu glavnog grada Severne Makedonije.

Za Vanjino ubistvo osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac koji negira navode da je umešan, a glavni osumnjičeni je Ljupčo Paleski Palčo, koji se nalazi u bekstvu.

Policija i tužilaštvo otkrili su brojne detalje ovog jezivog zločina koji je Severnu Makedoniju zavio u crno. Veruje se da je devojčica oteta kako bi se od njene majke Zorice tražio novac za otkup, budući da je nedavno prodala stan.

Postoje neposredni dokazi da je Vanjin otac informisao Ljupča kada će devojčica napustiti stan, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije. Još uvek se ne zna da li je i Ljupčo bio u vozilima koja su učestvovala u Vanjinoj otmici. Ono što se zna jeste da je on 30. novembra pobegao iz Makedonije i da je tog dana ušao u Srbiju, došao do Beograda, a za njim je raspisana poternica.

Izvor: 24.mk