Fejsbuk najavljuje velike promene: Od 31. maja prestaju da važe dve funkcije

|

Društvena mreža Fejsbuk u poslednje vreme trpi brojne promene. Naime, kako su nedavno naveli iz Fejsbuka, informacije koje su korisnici podelili i koje su koristili prilikom korišćenja ovih funkcija, kao i za funkcije “Istorija lokacija” i “Lokacija u pozadini”, više se neće sakupljati počevši od 31. maja 2022. godine, prenose “Novosti”.

Korisnici društvene mreže Fejsbuk će svojoj “Istoriji lokacija” moći da pristupe i da je preuzmu do 1. avgusta ove godine u odeljku “Pristupite svojim informacijama”. Posle 1. avgusta sve informacije iz “Istorije lokacija” ili “Loakcije u pozadini” biće izbrisane, dodaje se u poruci iz ove kompanije.

Inače, komanija Fejsbuk je 30. oktobra 2021. godine promenila naziv u “Meta”. Kako je sam Zakerberg tada objasnio, korisnici će biti manje zbunjeni time što postoji “krovno” ime kompanije, koje se ne poistovećuje sa društvenom mrežom. Takođe, biće razdvojeni i nalozi za sve, što do sada nije bio slučaj.

“Imaćete Fejsbuk nalog, Instagram nalog, ali i jedan nalog na najvišem nivou. Na taj način, ukoliko ne želite da koristite Fejsbuk, ne morate. U prvom planu će nam biti metaverzum, a ne Fejsbuk. Na neki način, to je kao kada je Majksrosoft odlučio da im u prvom planu bude klaud tehnologija, a ne Vindouz”, rekao je tada Zakerberg.

Izvor: blic.rs