Efikasni trik za čišćenje prozora oduševio domaćice: Jedan napitak učiniće da vaše staklo opet blista

|

Pratioci popularne britanske “kraljice čišćenja” Mrs. Hinč na društvenim mrežama sve češće pišu o crnom čaju, za koji tvrde da daje bolje i brže rezultate od sirćeta.

Kako kažu, naročito je efikasan u pranju prozora, a za to je zaslužan sastav ovog napitka, tačnije taninska kiselina koja ima snagu da otopi i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine, dok ih mnoga sredstva samo razmažu po staklu.

Prema rečima njenih pratioca, prozore i stakla je najbolje čisiti crnim čajem i novinama, a u jedna domaćica detaljno je objasnila postupak:

“Čišćenje započnite uklanjanjem prašine s okvira prozora, usisavačem ili krpom. Isto uradite i sa roletnama ili venecijanerima, a ako imate zavese, pre čišćenja ih skinite i operite. Dve kesice crnog čaja stavite u dva decilitra vruće vode i ostavite da se ohladi, pa tečnost prespite u bocu sa raspršivačem. Čaj poprskajte po celoj površini stakla ili prozora, pa sve prebrišite zgužvanim novinama”, objašnjava zadovoljna korisnica.

Mnogi su isprobali ovaj trik, i kako kažu, rezultati su toliko vidljivi da će domaćice zauvek zaboraviti na kupovna sredstva.

Izvor: telegraf.rs