Došao da radi u Nemačkoj, pa zatekao uputstva kako da koristi stvari po stanu: “Zar mi sa Balkana ne znamo kako se koristi peškir?!”

|

Radnici iz Bosne i Hercegovine otišli su da rade u Nemačku, preko jedne firme iz Slovenije, i bili su neprijatno iznenađeni porukama koje su zatekli po stanu u kome su smešteni.

Naime, vlasnica stana je na papirima ostavila detaljna uputstva koja su napisana na slovenačkom jeziku, kakva su pravila ponašanja, kao i kako se koriste mikrotalasna, peškiri, wc, tuš kabina…

– Čak 90 odsto Švaba misli da smo mi sa Balkana divljaci bez kulture, a mi smo kulturniji i čistiji od njih – rekao je jedan od radnika.

Oni su i objavili video snimak, na kome se vide objašnjenja šta i kako bi trebalo da rade, a zaprepašćeni ljudi su u neverici komentarisali ono što ih je zateklo:

“Ona meni mora napisati na vratima šta ja treba da radim. Ne znam kako da upotrebim peškire, ne znam kako da idem u wc, da tu ne bacam hranu jer ja nisam video wc šolju dok nisam došao u Nemačku…”.

Razočarani radnici obratili su se medijima i preneli svoja zapažanja da u Nemačkoj nemaju svi neko visoko mišljenje o Balkancima, ali i da je vlasnica kasnije, kad je čula da su iz Bosne, malo “promenila ploču”.

Ipak, kako su rekli, sve je to i dalje malo nategnuto.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: blic.rs