Doručak od 68 evra podigao buru u javnosti – Oglasio se restoran: “To nije običan sendvič”

|

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a turisti gde god da odu, dele na društvenim mrežama razne fotografije računa sa letovanja. Retko kada se priča o niskim cenama. Uglavnom su u fokusu papreni iznosi na računu: upravo jedan takav je iznenadio goste opatijskog hotela.

Naime, u sklopu poznatog hotela na hrvatskoj obali nalazi se Wagner, u koji su turisti svratili na doručak. Kada je stigao račun, doručak im je preseo od cifre – 517 kuna ili oko 68 evra.

Naručili su dva sendviča, tri kroasana, dva kapućina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Koka-Kolu, i istakli da jelovnici nisu bili na stolu, te nisu znali cene pre poručivanja.

Najviše ih je, kako kažu, šokirala cena sendviča – skoro 16 evra.

Iako paprene cifre, gosti svakako treba da znaju da odsedanjem na jednom ovakvom mestu ne plaćaju samo hranu/piće, već i uslugu, atraktivnost lokacije, samu kulturu, istoriju i renome destinacije.

Nakon što se “bura” oko spornog računa s Jadrana malo stišala, oglasili su se i iz Wagner-a:

“Cenjeni gost se nalazio u Opatiji, na našoj kultnoj terasi Wagner, koja je deo grupacije koja pruža kvalitet najvišeg nivoa, od običnog espresa pa sve do a la cart jela koja se nalaze unutar našeg restorana”, napisali su i dodali kako su u objektu vidno istaknute cene, te da su cenovnici dostupni u “dovoljnom broju primeraka”.

Generalna direktorka je istakla da je jedan takav sendvič u Ženevi 2015. godine koštao 22 evra, a u Parizu – 18 evra.

Ipak, nezadovoljni turista je napisao da je “restoran malo izdvojen od hotela i da se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Opatiji”. Kako je ranije prokomentarisao, za istu sumu novca mogli su priuštiti solidan ručak.

Izvor: telegraf.rs