Đoković poražen u Dubaiju: Zverev iskoristio njegove greške – Ne samo da je izgubio, nego ga ovakvog nikad nisu videli (FOTO)

|

Najpoznatiji teniser sveta Novak Đoković izgubio je na startu egzibicionog turnira u Dubaiju od Alekasandra Zvereva rezultatom 2:0 (3:6: 4:6).

Ovo je prvi Novakov meč posle tačno mesec dana, i usledio je poraz. Bolji od našeg tenisera bio je 25-godišnji nemački teniser Aleksandar Zverev, koji je posle 68 minuta igre slavio rezultatom 2:0 (3:6: 4:6).

Tim u kojem igra Novak, “Sokolovi”, poraženi su od “Jastrebova” ukupnim rezultatom 33:27, nakon što su rivali dobili i dodatnih pet poena zbog trijumfa. Ovaj turnir je takav da se računaju gemovi sakupljeni u tri pojedinačna meča – miks dublu, ženskom, odnosno muškom singlu.

Ovog puta, Novak na terenu uopšte nije ličio na sebe. Njegovo izdanje zabrinulo je navijače, s obzirom na to da će za manje od mesec dana igrati prvi grend slem u kalendarskoj godini, Australian Open.

On je odlično otvorio ovaj meč, lako je došao do brejka još na početku i to izgubivši samo jedan poen. I tokom sledećeg gema je bio siguran i duplirao vođstvo. Na početku prvog seta Nemac je bio van ritma, ali već u sledeća tri gema pokazao je da je ozbiljan igrač. Novak je nekako uspeo da izjednači na 3:3, ali to je sve što smo videli od Đokovića u ovom setu. U naredna tri gema je Nemac Zverev bio je zaista sjajan. Novak je mnogo poena „poklonio“ Zverevu, pa je Nemac lako osvojio prvi set i poveo na egzibicionom turniru u Dubaiju.

U drugom setu je Đoković nastavio sa greškama, ali se nije predao pa je u sledećem gemu uspeo da vrati brejk, a zatim je i servirao da to potvrdi. I u tom zadatku je bio uspešan, pa je poveo sa 2:1. Međutim opet je pravio greške, a četvrti gem u drugom setu je maltene pa poklonio Nemcu.

Novak Đoković je ovog puta bio neprepoznatljiv na terenu. Iako je izašao nekoliko puta na mrežu, koštalo ga je to dva poena, a potom i gema. Aleksandar Zverev je tada opet poveo, imao je servis za potvrdu brejka i iskoristio je, doduše uz mnogo muke. Vodila se i velika borba u daljoj igri, ali je srpski teniser uspeo da smanji prednost Nemca (3:4). Odlična igra Đokovića bila je u devetom gemu drugog seta. Nakon lošeg drop-šot Novaka stigao je do dve gem lopte, a iskoristio je prvu, novim asom. Zverev je servirao za pobedu, i nakon sat vremena i osam minuta uspeo u tome, da savlada Novaka đokovića sa 2:0.

Izvor: sportal.blic.rs