“Deda Tripko došao po ćup”: Fotografija dede u pošti napravila haos na društvenim mrežama, pljušte uvrede i komentari (FOTO)

|

Današnja slika iz Poštanske štedionice u Zemunu postala je viralna na društvenim mrežama onda kada je još jednom podelila Srbe zbog onoga što se na njoj može videti – stariji gospodinje došao da plati račune u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Na Instagram stranici “Serbialive_beograd” objavljena je fotografija iz Poštanske Štedionice na kojoj se vidi stariji čovek u odelu srpske nošnje kako čeka red da plati račune. Ova slika stvorila je dva tabora među Srbima – oni koji su bili oduševljeni i oni koje se stide prizora.

“Poštanska štedionica Zemun. Došao gospodin da reguliše elektronsko plaćanje” napisano je u opisu fotografije koja je poslata ovoj Instagram stranici a koju su oni i objavili na svom profilu.

Na fotografiji je stariji gospodin koji je za ovu priliku izabrao srpsku narodnu nošnju – od šajkače do karakterističnih opanaka, sa sve jelekom, pantalonama i vunenim čarapama preko njih.

Ovaj stariji gospodin mnogima je postao trn u oku, zbog čega se ispod slike našlo par negativnih komentara.

“Aj’ brišite ovu objavu kako vas nije sramota da ovo objavljujete? Aj što je ovaj slikao, nego ste vi još gori što objavljujete”, “Šta sve nećete da objavljujete ovo je strašno”, “Užas”, neki su od komentara.

Ali, mnogo je više pozitivnih komentara, koji su ovim prizorom bili oduševljeni i koji su se setili i svojih baka i deka u narodnim nošnjama.

“Pa veći je gospodin ovaj što ga prozivate, nego drugi koji dođu u papučama i šorcu”, “To je srpska narodna nošnja i svaka čast gospodinu što ju je obukao. Poštovanje i kapa do poda”, “Da li možda treba da se stidimo naše nošnje i naših običaja?”, “Legenda ozbiljna”, “Ima da izvadim prabakinu nošnju i da nosim tako po gradu majke mi”, “Deda Tripko došao po ćup”, samo su neki od komentara.

Izvor: kurir.rs