Danas isplata nove pomoći države, poznato i kada počinje prijava za novih 100 evra za mlade

|

Ministar finansija Siniša Mali rekao je jutros da je država posvećena brizi o najstarijim građanima.

– Kada pogledate i sagledate pomoć od 20.000 dinara i uvećane penzije od 5,5 odsto, to vam dovoljno govori o brizi koju posvećujemo našim najstarijim sugrađanima. Danas će svi dobiti pomoć, i mi još jedanput pokazujemo koliko brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija, i snagu naših javnih finansija – rekao je Mali.

On kaže da je Srbija održala makroekonomsku stabilnost, i da je nivo našeg javnog duga na 51 odsto BDP-a, ispod nivoa Mastrihta.

– I prošle nedelje smo isplatili pomoć od 100 evra za mlade. Uključujući i sve novčane pomoći koje smo isplatili prošle godine pokazuju koliko je zdrava naša ekonomija. Reforme koje je sproveo predsednik Vučić obezbedile su da imamo rezerve novca za sve ove projekte – kaže ministar finansija.

Siniša Mali kaže da imamo najveću stopu rasta, od 6.4 odsto, i još jednom podsetio na nivo nizak nivo javnog duga.

– Mnogo smo se pokazali otpornijim i snalažljivijim. Da ne govorim o tome da smo nabavljali sve vakcine među prvima, izgradili bolnice i pomagali građane. Sve to pokazuje jednu drugačiju Srbiju – jaku, stabilnu i snažnu – rekao je ministar.

On dodaje da će danas na sednici Vlade biti usvojen zakon o isplati pomoći od 100 evra za mlade.

– Mladi koji se nisu prijavili prethodni put za 100 evra, bilo da nisu želeli ili da nisu tada imali pravo, a sada ispunjavaju uslove, moći će da se prijave od 16. do 31. maja. Oni kojima je u februaru isplaćena pomoć od 100 evra neće morati ponovo da se prijavljuju. Isplata će trajati 1, 2. i 3. juna – rekao je ministar.

Izvor: rts.rs