Da li se bodovi sa penzionerske kartice mogu zameniti za novac: Iz PIO fonda odgovorili na često pitanje penzionera

|

Primena penzionerskih kartica počela je od 1. oktobra ove godine, a uz korišćenje penzioneri dobijaju bodove, popuste i razne pogodnosti u brojnim ustanovama i kompanijama.

Ipak, mnogima još uvek nije baš jasno kako se sakupljaju i koriste ovi bodovi i da li mogu da se zamene za novac, te se ovo pitanje dugo provlači među penzionerima.

Iz PIO fonda objašnjavaju da se bodovi sa “Penzionerske kartice” ne mogu zameniti za novac. Oni se isključivo koriste za ostvarivanje popusta i pogodnosti. Ono što je takođe važno jeste da se ovi bodovi mogu prenositi iz meseca u mesec.

Na utrošenih 500 dinara, korisnik penzionerske kartice fond dobija jedan bod, a najveći broj bodova koje naši najstariji mogu da ostvare u toku meseca ide najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku.

PIO fond vodi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima korisnika penzionerskih kartica.

Popuste kroz prijem bodova obezbeđuju ustanove, javna preduzeća, finansijske institucije, biblioteke, muzeji, pozorišta, banje, banke, sportski centri… Penzioneri takođe imaju popuste u SrbijaVozu, kao i u Er Srbiji.

Izvor: espreso.co.rs