Crvene zastavice na crnogorskim plažama: Mladić (31) se utopio, Slovenca u čamcu bura odnela na otvoreno more

|

U tragediji na primorju muškarac P.M. (31) utopio se u utorak kod Tivta u talasima koje je podigao jaki jugo. Tom prilikom još troje ljudi je povređeno kada su ih talasi bacili na stene na obali. Do tragedije je došlo kod uvale Pržno, na divljoj plaži.

“Na snazi je bio crveni alarm od jutros, ali su njih četvoro bili na toj divljoj plaži, talasi su bili veliki ceo dan”, priča očevidac.

Sagovornik je opisao kako je došlo do tragičnog ishoda na plaži.

“Talasi sa stena su ih povukli, pa je dečko koji se utopio verovatno upao u vodu, a tri osobe koje su bile sa njim talasi su bacali o stene”, priča muškarac koji je bio tu u trenutku tragedije.

Njih četvoro bili su na toj divljoj plaži, talasi su bili veliki ceo dan.
Pomoć povređenima je ukazala ekipa Službe za vanredne situacije iz kompleksa Luštica bej koja je uprkos, veoma teškim uslovima na moru, uspela da izvadi i telo utopljenika.

I pored najavljenog severnog vetra i svih upozorenja da se pazi prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 7 časova i 25 minuta na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenim čamcem od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica, te ga jaka bura nosi na otvoreno more.

“Operateri Dragan Djurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spasilačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović uspešno za manje od 45 min spasili slovenačkog državljanina na nekih dva kilometra od obale i doteglili čamac do plaže Buljarica”, potvrdio je za RINU Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Izvor: kurir.rs