Ćerka Verice Rakočević kupila imanje u Francuskoj: Elena od štale pravi hram za ženske rituale

|

Dizajnerka nameštaja i ćerka poznate modne kreatorke Verice Rakočević, Elena Karaman Karić kupila je imanje u Francuskoj, tačnije u Provansi. Zanimljive kadrove sa impozantnog imanja podelila na svom profilu na Instagramu i otkrila kakvi je sve radovi čekaju.

“Ovako obično počinje svaki novi projekat. Šetnja kroz imanje, upoznavanje sa pulsom zemlje, frekvencijom u potrazi za glavnim energetskim vortexom, koji nazivam “srce” zemlje”, napisala je Elena, pa pokazala delove luksuznog imanja.

“Renoviranje počinje u septembru. Projekat je završen. U Provansi se živi sporo i lagano. Na svaki predračun se čeka i po par nedelja, ali biće ovo mali dragulj među poljima lavande i vinograda. Nazvali smo ga: Polje tajni” , otkrila je Elena, ali tu nije stala, već je pokazala i štalu, koja će joj između ostalog služiti za rituale.

“Nekoliko vekova stara štala. Već je vidim kao mali hram, mesto za radionice, hilinge, predavanja, ceremonije i male ženske rituale”, poručila je Elena.

“Staro drvo, izuzetne mudrosti i ženske predačke energije. Poprimilo Yoni oblik. Na sanskritu Yoni znači ženski polni organ i bukvalan prevod mu je sveti hram. Već vidim mali oltar pored za darove mama Gaji i svim onim nevidljivim bićima sa kojima ćemo deliti ovaj prostor”, objašnjava Elena, pa se zatim osvrće na unutrašnjost novog doma.

“Zatim osluškivanje i povezivanje sa energijama prostora, značajn deo pripreme za energetsko čišćenje i poravnanje koje prethodi svakom mom projektu i radu na enterijeru”, zaključila je Elena Karaman Karić.

Izvor: kurir.rs