Bosanac došao u beogradsku pekaru po burek – Radnica mu očitala lekciju: “Ovde imamo i sa kremom i pica burek”

|

Večita rasprava među ljudima širom regiona da li je jedini pravi burek onaj sa mesom ili postoji i burek sa sirom, kremom, prazan… još jednom je na društvenim mrežama podelila javnost.

Dok su neki smatrali da burek sa mesom čak i nije burek, drugi su pokušavali da sačuvaju tradiciju. U toj raspravi javila se i jedna Beograđanka, inače radnica pekare, koja je na društvenoj mreži “X”, objasnila kako je “očitala lekciju”, jednom Bosancu usred Beograda.

“Apropo bureka…

– Jedan burek, moliću.

– Sa čim?

– Burek je sa mesom! (nadmeno).

Njena objava inspirisala je ljude još jednom da napišu koje to vrste bureka postoje i koji im je omiljeni, a nekim vrstama bureka bila je većina iznenađena.

“Kada bi mu pomenula pica burek on bi umro”, “Najbolji koji sam jela je sa dimljenom butkicom. Jela sam i sa ćevapima i sa slaninicom i sa kremom i bananama. Ovaj poslednji je baš bizaran. Nekako, ne ide. Ali sa dimljenom butkicom, spektakl”, “Prazan burek meni je najbolji”, “E dobro si mu rekla. Muka mi je više od tih teorija o bureku”, “Naravno da je samo sa mesom, saberite se”, komentarisali su ljudi.

Onda se radnica pekare još jednom javila pa napisala.

“Poštujem da je u njegovoj zemlji burek samo sa mesom. U mojoj nije, a pošto se radnja dešava u mojoj zemlji, dotični neka se prilagodi. Ja kad odem u Bosnu tražiću burek koji je samo sa mesom, nikakav problem. Zlo mi je od svih koji odu bilo gde i drsko nameću svoje običaje. E, nećeš ga majci!”, oštro je zaključila pekarka.

Izvor: blic.rs