Stiže pogoršanje vremena: Olujni vetrovi i kiša prvo u ovom delu Srbije – RHMZ objavio kada i gde će pasti sneg

|

Do kraja ove nedelje natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 15 do 23 stepeni, za vikend vetrovito, a padavine se najpre očekuju na jugozapadu Srbije, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Kako stoji u najnovijoj objavi RHMZ, u petak i za vikend vetrovito – duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelјu se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlјu.

“Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku Srbije biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Od ponedelјka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima zemlje. Sredinom naredne nedelje u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača.

Dnevna kolebanja temperature će biti izražena do subote ujutro, posebno van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od minus 2 do 2 stepena, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 stepeni. Za vikend se očekuje da usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra dođe do značajnog smanjenja dnevnih temperaturnih oscilacija”, najavio je RHMZ.

Izvor: kurir.rs