Bivša voditeljka nakon 3 godine agonije konačno saznala dijagnozu – Ovu bolest ima 50 u milion ljudi: “Pazite ko vas leči”

|

Bivša voditeljka Olja Crnogorac već duže vreme bori se sa ima zdravstvenim problemima, a svoje bitke deli sa pratiocima na društvenim mrežama. Ona je ovog puta snimak nazvala srećnim jer je napokon saznala dijagnozu.

“50 ljudi u milion dobije Adisonovu bolest. U tih 50 sam ja. Lečena kortikosteroidima godinama ,dovedena sam u stanje da se moj organizam bori protiv moje nabubrežne žlezde. Očajna, izbezumljena, besna i nemoćna.To su moji osećaji. ZAŠTO JA? Ko to bira i pravi spisak ko treba da ima borbu života. Ljudi, hvala vama, toliko lepih stvari sam doživela od vas, što na ulici, što u porukama, ovoliku podršku nisam ni sanjala niti imala kad sam radila na tv-u, ne znam kako da zahvalim na svim informacijama, linkovima klinika, imenima doktora koje mi stalno šaljete. Ljudskost nije umrla . PAZITE KOD KOGA SE LEČITE I UVEK IDETE I DOKTORU BROJ DVA PO DRUGO MIŠLJENJE! Nemojte da prođete kao ja! Doktore Eli, moj spasioče, moj dobri anđele, hvala ti što i u 2 ujutru odgovaraš na moje očajne mejlove. Znam da ovo nikada nećes videti, ali da znaš da ima jedna devojka koja ti pali sveću za zdravlje”, napisala je Olja u opisu videa.

Naime, bivša voditeljka je posle 3 godine saznala od čega boluje, a večitu zahvalnost duguje enokrinologu iz Brisela. Dalje je navela da je celog života kuburila sa pritiskom, bilo je dana kada nije mogla da se pomeri, jela je preslano, a rezultati natrijuma su imali velike vrednosti i jednostavno je uvek imala problema sa bubrezima, da bi otišla kod najboljeg endokrinologa u zemlji, koja joj je rekla da hormon nije u redu, dala joj kortikosteroide i gurala ih naredne 3 godine ali to nije smela…

Olja je povraćala, drastično smršala, završila u bolnici i niko nije znao šta joj je, a kortikosteroid joj je uništio nadbubrežne žlezde, a zatim je navela sve simptome… Da bi na kraju saznala da je u pitanju Adisonova bolest, a Olja je jedan u milion slučajeva koja je to dobila u kasnim tridesetim godinama života jer obično pogađa muškarce i to u mnogo mlađem dobu. Olji je krivo što niko od naših doktora nije shvatio o čemu se radi i koja bolest je u pitanju, ali rešena je da zajedno sa roditeljima nađe najbolju kliniku za lečenje, a takođe je i pratiocima rekla da joj pišu ako imaju neku informaciju i poručila im da paze kod koga se leče.

Izvor: espreso.co.rs