Bivša stjuardesa iz Srbije otkrila drugu stranu “posla iz snova”: Sve bi da rade, ali kad čuju da moraju da čiste toalete, beže glavom bez obzira

|

Bivša stjuardesa Kristina Grabež, koja je radila šest godina u jednoj stranoj avio-kompaniji, otkriva drugu stranu medalje ovog “posla iz snova” po mišljenju mnogih. Naime, Kristina se, kao i sve stjuardese susretala sa brojnim neprijatnim i nepredvidivim situacijama, a ističe da i poneke redovne obaveze nisu uopšte bajkovite.

Profesija stjuardese već godinama važi za jedno od najpopularnijih, naročito među mlađim devojkama. Obično ih asocira na luksuzna putovanja širom sveta, kao i na platu od po nekoliko hiljada evra. Međutim, u stvarnosti to sve mnogo drugačije izgleda.

O ovom poslu često govori i Kristina na TikToku i Instagramu, rasvetljavajući razne predrasude, a za njene zanimljive priče zainteresovalo se preko stotine hiljada ljudi. Jednom prilikom je detaljno opisala i onu ružnu stranu popularne profesije, te su mnoge devojke shvatile da, ipak, ne žele time da se bave.

“Sve bi one bile stjuardese dok ne shvate da moraju da čiste toalete, da se bude u 2 ujutro, da rade tokom svih praznika. Treba da budu spremne na neželjeni flert, hroničnu neispavanost, opadanje kose, debljanje od avionske hrane, izloženost radijaciji”, bila je potpuno iskrena Kristina.

Izvor: stil.kurir.rs