Beograđanin se zaleteo na trajekt iako je on počeo da se udaljava od obale: Nesvakidašnja scena u Crnoj Gori (FOTO)

|

“Ja znam da vi u Beogradima nemate trajekt, ali osnovno pravilo je da kada trajekt krene, nema vise ukrcaja.. Svake godine minimum jedan se zaleti”, piše u objavi na Tviteru uz fotografiju automobila koji visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

Objava je počela da kruži mrežama, a u komentarima ljudi su diskutovali kako i zašto se uopšte to dogodilo.

“Vijesti” pišu da je do incidenta došlo juče na trajektnom pristaništu u Lepetanima, Crna Gora, oko 18 sati. Vozač automobila beogradskih tablica je umalo upao u more, pokušavajući da se po svaku cenu ukrca na trajekt “Trideseti avgust”.

Kako kažu očevici, vozač se, turirajući automobil, zaleteo i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta, iako je brod koji je bio pun drugih automobila već bio započeo da isplovljava i udaljava se od obale.

Vozač je to, navodno, uradio uprkos tome što su ga redari Morskog Dobra koji regulišu saobraćaj na pristaništu i ukrcaj na trajekte, upozorili da je ukrcaj na “Trideseti avgust” završen i da će morati da sačeka drugi trajekt kako bi prešao u Kamenare, pišu “Vijesti”.

Čim su redari okrenuli leđa, vozač se zaleteo automobilom prema ukrcajnoj rampi trajekta iako se brod u tom trenutku, već bio počeo odvajati od obale. Samo je brza reakcija kapetana trajekta koji je odmah zavozio krmom i tako prekinuo manevar isplovljenja broda, sprečio da automobil upadne u more, već je vozilo ostalo da visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

U ovom incidentu, na sreću, nije niko povređen i pričinjena je samo zanemarljiva materijalna šteta. Izgleda da su Beograđani naširoko poznati po bahaćenju u vožnji, sudeći po komentarima, jer mnogi kažu da ovo nije prvi put, da se vozači često tako zaleću i to najčešće baš oni sa beogradskim tablicama.

Izvor: blic.rs