Banke najavile poskupljenje 5 usluga: Za održavanje računa i onlajn plaćanje izdvajaćemo do 20 odsto više novca

|

U poslednjih nekoliko meseci sve više je vesti o gašenju i pripajanju malih banaka većim bankama u Srbiji, koje za posledicu između ostalog imaju i poskupljenje bankarskih usluga. Prema sadašnjim najavama, u Srbiji će se biti svemanje banaka – male banke neće opstati na našem tržištu, dok će bankarske naknade ponovo poskupeti.

Finansijski analitičar Milorad Tomić govorio je o tome šta bi to moglo konkretno da znači za korisnike bankarskih usluga. Prema njegovim rečima, klijente očekuje promena kvaliteta usluga, kako bi banke pokušale da opstanu na tržištu.

“Troškovi su sve veći, tržište se menja i zahteva investicije, što mora da se nadoknadi. Obično sve ide preko leđa klijenata i to znači da treba da se spremimo za poskupljenja. Prema sadašnjim najavama, poskupljenja će ići do 20 odsto”, kaže Tomić.

Prema najavama, održavanje računa, SMS obaveštenja, korišćenja bankomata, isplate gotovine i online plaćanje računa jesu stavke za koje možemo da očekujemo da će poskupeti u gotovo svim bankama.

Izvor: mondo.rs